Руски генерал: Сиријска војска ослободила 85 одсто територије

Александар Лапин, руски генерал-потпуковник, саопштио је да су сиријске снаге ослободиле око 85 одсто територије од екстремиста.

Руски генерал-потпуковник Александар Лапин изјавио је новинарима у ваздухопловној бази Хемеимем, близу Латакије, да сиријске државне снаге имају још 15 одсто земље, односно око 27.000 квадратних километара, да очисте од екстремиста.

Сиријска војска је током протеклих седмица истерала припаднике Исламске државе из централне провинције Хомс, близу границе с Либаном, и сада се бори за контролу над Деир ез Зором, источном провинцијом богатом нафтом.

Русија од 2015. помаже снагама сиријског председника Башара ел Асада ваздушним нападима на Исламску државу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се