Помоћ за Србе на Светом Мартину

На Светом Мартину, неколико дана после удара урагана "Ирма", ситуација је и даље тешка, јер нема ни воде ни струје, рекао је за Интернет портал РТС-а Зоран Милинковић, који је донео помоћ Србима који су остали одсечени на том карипском острву.

Половини Срба који се налазе на Светом Мартину Зоран Милинковић је, како каже, успео да уручи помоћ јуче, док ће са осталима ступити у контакт данас после истека полицијског часа.

Милинковић је поделио помоћ која је стигла теретним авионом, а очекује се да буде подељена и помоћ која је стигла бродом.

"Иако је требало да пристане синоћ, брод је тек сада стигао јер није било осветљења у луци", рекао је Милинковић.

Наводи да су сви Срби добро, као и да проблем представља недостатак сигнала, те су принуђени да иду на оближње брдо како би могли да успоставе комуникацију.

Према последњим информацијама које има Милинковић, неке зоне на острву су добиле струју.

"Вода ко зна кад ће. Море је загађено свуда, а вода се користи из напуштених базена", навео је Милинковић.

Скоро трећина свих зграда на холандском делу карипског острва Свети Мартин је уништено а више од 90 одсто грађевина је оштећено од последица урагана "Ирма", саопштио је Холандски црвени крст.

Ураган "Ирма" усмртио је четири особе, а повређено је на десетине људи на холандској страни острва, чија друга половина је под управом Француске.

Нема податке о томе колико је људи ухапшено с тим у вези, али су неки који су оптужени за мање прекршаје пуштени, док су неки добили задатак да помажу у рашчишћавању рушевина на острву после стравичне олује. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи