Брод са храном за Србе на Светом Мартину креће у недељу

Срби на Светом Мартину су добро и њима ће у недељу бити послата храна и најосновније намирнице, каже за Интернет портал РТС-а Зоран Милинковић, који се налази на карипском острву Мартиник.

Зоран Милинковић каже да је за Србе на француско-холандском острву Свети Мартин сакупљена најнеопходнија роба која ће бродом, на ком су три палете за српске држављане, у недељу бити послата са острва Гвадалуп.

 Већ у понедељак Срби ће моћи да добију храну.

Према најновијим сазнањима која има Милинковић, Срби на Светом Мартину су добро.

"Успео сам да контактирам више од 20 Срба преко групе која се зове 'Мисија', коју смо креирали специјално за то, и сви су они у реду", нагласио је Милинковић.

Међу српским држављанима на Светом Мартину су и трогодишње дете и тромесечна беба. 

Иначе, сви наши људи налазе се на јужној, холандској страни Светог Мартина, где теже стиже помоћ, пошто су оштећени и аеродром и лука. 

"Срби су се стационирали у неколико места, у групама су. Највероватније ћу моћи да их видим кад проради аеродром и онда ћемо имати више информација о свим Србима и уопште шта се десило на Светом Мартину", напоменуо је Милинковић за Интернет портал РТС-а. 

Ситуација је критична након што је острво опустошио ураган "Ирма", прича Милинковић јер авиони не слећу на острво па се не могу снабдети намирницама и водом. 

"Острво је одсечено од света, има много разбојника који упадају у куће. Жандармерија која се налази на Светом Мартину, а има их око 200, није довољна да обезбеди све објекте и приватне виле", истиче Милинковић.

На карипским острвима Свети Мартин и Свети Вартоломеј, која је опустошио ураган "Ирма", успостављена је струја за хитне потребе и снабдевање, саопштила је електро-компанија Француске (ЕДФ).

Два острва остала су потпуно без струје у налету разорног урагана "Ирма", категорије пет, највише на скали за мерење јачине.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво