Израелски авиони погодили војну базу у Сирији, двоје погинуло

Најмање два војника су погинула у нападу израелских ратних авиона на војну базу у западној Сирији, саопштила је сиријска војска.

У ваздушном нападу мета је био објекат у близини западног града Масијафа код медитеранске обале, који је иначе упориште снага сиријског председника Башара ел Асада, преноси АП.

Војска је саопштила да су израелски ратни авиони испалили неколико ракета у либанском ваздушном простору и упозорила на "опасне реперкусије таквих непријатељских чинова на сигурност и стабилност региона".

Како наводи агенција, Израел није одмах коментарисао вест о нападу.

Шеф сиријске Опсерваторије за људска права са седиштем у Лондону Рами Абдурахман изјавио је да су у нападу погођена два објекта – центар за научна истраживања и оближња војна база где су складиштене ракете краћег домета.

Абдурахман је додао да су у нападу погинуле две, а да је рањено пет особа.

Иако је великим делом био по страни када је реч о грађанском рату у Сирији, Израел је изводио велики број ваздушних напада на испоруке оружја за које се сумњало да су намењене либанској екстремистичкој групи Хезболах, која се бори на страни снага сиријског председника Башара ел Асада.

Абдурахман је навео да су погинули и рањени у овом нападу сиријске националности и додао да није било одмах познато да ли је било жртава међу оперативцима Ирана и Хезболаха.

"Након напада у погођеној области чуо се велики број експлозија", рекао је Абдурахман.

Навео је да су неке експлозије можда биле секундарне, настале након што је погођено ракетно складиште.

Како је истакао, борци либанског Хезболаха и војни званичници Ирана често посећују то подручје.

Ваздушни напади уследили су дан након што је истрага УН утврдила да је сиријска влада одговорна за напад који се у априлу догодио на северу Сирије, а у ком су погинуле више од 83 особе.

Није одмах било јасно да ли је погођени објекат био коришћен за производњу или за складиштење хемијског оружја, а Сирија, како се наводи, негира да има и користи хемијско оружје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво