АП: Особље руског конзулата пали ствари у камину

Из димњака руског конзулата у Сан Франциску, који по налогу администрације америчког председника Доналда Трампа треба до суботе да се затвори, куља црни дим, јавила је агенција АП, тврдећи да особље пали неидентификоване предмете у камину. Oсобље генералног конзулатаспроводи припреме за привремену обуставу рада, поручује портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова. Извештаје америчких медија назива циркусом и новом хајком.

Ватрогасци су дошли до конзулата, али им није дозвољено да уђу у зграду, наводи америчка агенција.

Репортер Асошијетед преса тврди да је чуо да су људи који су изашли из зграде рекли ватрогасцима да "нема проблема" и да "особље конзулата пали неидентификоване предмете у камину".

Портпаролка ватрогасне јединице Сан Франциска Минди Таламаџ је изјавила да су примили позив због дима и да је упућена екипа, али да је утврђено да дим долази из димњака.

"У њиховом камину је горела ватра", рекла је Минди Таламаџ.

Таламаџова је рекла да не зна шта су палили по дану када је у Сан Франциску у подне била температура од 35 степени Целзијуса. "То није случајно, нешто су палили у камину", навела је она.

САД су наложиле јуче Русији да затвори свој конзулат у Сан Франциску, као и два објекта у Вашингтону и Њујорку, као одговор на то што је Москва смањила америчко дипломатско особље у Русији.

Стејт департмент је саопштио да је та одлука донета "у духу реципроцитета", додајући да је рок за затварање објеката до суботе 2. септембра.

Захарова: Циркус и нова хајка

Најновије догађаје у руском конзулату у Сан Франциску, одакле према тврдњама АП куља дим јер запослени пале ствари у камину, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је назвала "циркусом и новом хајком".

Она је рекла да особље генералног конзулата у Сан Франциску спроводи припреме за привремену обуставу рада, преноси Тас.

Руска агенција наводи да су пред зграду конзулата дошла ватрогасна кола због дима. Према подацима ватрогасаца, дим је допирао из камина.

"И одмах су почела питања америчких новинара какав је то дим који се вије изнад руског дипломатског представништва", написала је Захарова на свом Фејсбук профилу.

"Одговарам - у току су припреме за привремену обуставу рада. С тим у вези могу да се затварају прозори, спуштају ролетне, искључује светло, затварају врата, избацује ђубре..", написала је она.

Додала је да радници конзулата уместо да испуњавају своје обавезе, морају ванредно да затворе зграду.

"Мада не, не зграду, већ руско-америчке односе да би их сачували за нека боља времена", закључила је Захарова.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво