Исламска држава напушта сиријско-либански гранични регион

Након недељу дана борбе, конвој с припадницима Исламске државе почео је данас, у складу са споразумом, да напушта сиријско-либански гранични регион у пратњи сиријске војске крећући се ка источној Сирији, преноси "Ројтерс".

Током протеклих недељу дана, најмање 11 припадника либанског шиитског покрета Хезболах и седам сиријских војника, погинуло је у офанзиви на Исламску државу, у западном сиријском региону Каламун, навео је Хезболах.

Хезболах и сиријска војска објавили су у недељу прекид ватре у својој офанзиви против Исламске државе у Каламуну, јавила је Хезболахова телевизија Ел Манар.

Прекид ватре ступио је на снагу "у складу са споразумом о окончању борби у западном Каламуну против Даеша (ИД)", преноси Ројтерс позивајући се на ту телевизију.

Либанска војска објавила је прекид ватре на својој страни границе, где је из североисточног дела Либана водила борбу против екстремиста ИД.

Енклава Исламске државе уз ту границу је последњи део сиријско-либанске границе који је остао под контролом екстремиста, напомиње британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво