Бивша тужитељка: Имам доста доказа против Мадура

Бивша државна тужитељка Венецуеле Луиса Ортега, која је побегла из земље, изјавила је у Бразилу да поседује доста доказа о умешаности председника Венецуеле Николаса Мадура у корупцију, и истовремено упозорила да је њен живот и даље у опасности.

"Имам доста доказа, конкретно у случају Одебрехт, који указују на умешаност високих званичника Венецуеле, почев од председника Републике. Владавина права је умрла под Мадуром", изјавила је Луиса Ортега на конференцији у Бразилији о борби против криминала, која је окупила представнике регионалне трговинске алијансе - Меркосура, преноси агенција Франс прес.

"Постоји велики број људи у Венецуели који имају интерес да стопирају истраге о корупцији или истраге о трговини дрогом или тероризму", додала је она.

Ортега, која је најпре пребегла у Колумбију из Венецуеле са својим супругом Херманом Ферером прошлог петка, наводи и да је њен живот још увек у опасности.

"Добила сам претње да је мој живот у опасности, а ако се нешто догоди, венецуеланска влада је одговорна", изјавила је она.

Председник Венецуеле Николас Мадуро је раније данас изјавио да ће тражити да за бившом јавном тужитељком Венецуеле Луисом Ортегом буде издат међународни налог за хапшење.

Канцеларију Ортеге су почетком августа опколили припадници Националне гарде, а убрзо потом је смењена са свог положаја.

То се десило дан након што је Ортега, како је известио Ројтерс, затражила од суда да наложи одлагање инаугурације нове Уставотворне скупштине, за коју је раније проценила да је власт лажирала изборе за делегате у том телу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи