Шпанска полиција пронашла појас са експлозивом

На североистоку Шпаније полиција је пронашла појас са експлозивом у кући где је терористичка ћелија која је извела прошлонедељне нападе у Барселони припремала веће нападе.

Портпарол полиције навео је да је појас пронађен у кући у Алканару, близу Барселоне, где су два члана ћелије погинула у случајној експлозији, преноси Ројтерс.

Како се наводи, полиција је раније у кући пронашла 120 канистера са бутаном и материјал за прављење ТАТР експлозивне направе познате као "мајка сатане", коју су припадници такозване Исламске државе користили.

Француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб изјавио је да су неки од чланова терористичке групе која је извршила напад у Барселони били у Паризу два дана пре напада.

"Радимо на томе да одредимо због чега су нападачи били у Паризу и шта су радили у париском региону", рекао је Коломб у Мадриду на заједничкој конференцији за новинаре са шпанским колегом Хуаном Игнасиом Зоидом, преноси АП.

Према његовим речима, аутомобил марке "ауди", који се користио приликом напада, примећен је ван Париза због брзе вожње, али није прецизирао када.

На почетку састанка, два министра су минутом ћутања одала пошту жртвама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво