Пјонгјанг: Трамп твитује бесмислице

Северна Кореја је америчког председника Доналда Трампа описала као лидера који често твитује "чудне изразе својих егоистичних мисли" и "избацује бесмислице" које његовим сарадницима задају проблеме.

Званична севернокорејска новинска агенција КЦНА је, такође, критиковала "послушног" јужнокорејског министра одбране, који "дивља" док се истовремено ослања на свог "газду Белу кућу", преноси агенција АП.

Такве оцене КЦНА уследиле су само неколико сати након што је севернокорејска војска обећала "немилосрдну одмазду" због заједничких војних вежби САД и Јужне Кореје, које су, према оценама Пјонгјанга, проба за инвазију.

Амерички војни команданти одбацили су позиве да обуставе или смање интензитет војних вежби са Јужном Корејом.

Војне вежбе су од кључног значаја за очување борбене спремности против Пјонгјанга, поручили су амерички команданти, а преноси агенција АП.

Командант америчких снага у Пацифику, адмирал Хари Харис, рекао је новинарима током посете Јужној Кореји да, иако трагање за дипломатским решењем за севернокорејски нуклеарни програм представља приоритет, постоји и потреба да се дипломатија подржи "кредибилном борбеном силом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво