Лавров: Слични приступи Москве и Ватикана према кризама

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је приликом сусрета са ватиканском државним секретаром, кардиналом Пјетром Паролином, рекао да је задовољан напретком у дијалогу.

Лавров каже да му је драго што су одржали састанак који пружа добру прилику за наставак дијалога који су започели у Ватикану у децембру прошле године.

"Задовољни смо напретком у нашем дијалогу. Наши ставови по питању решавања кризе, борби против тероризма и олакшавања дијалога међу цивилизацијама су слични", рекао је Лавров, преноси Тас.

Према његовим речима, веома је важно да напредује и међуверски дијалог, што је историјски искорак који се десио на састанку папе и партијарха Москве и целе Русије у фебруару 2016. године.

Шеф руске дипломатије истакао је и да Москва планира више заједничких пројеката са Ватиканом који се односе на културу и културно наслеђе.

Кардинал Пјетро Паролин изјавио је да постоји "позитиван импулс" иза идеје да папа Фрања посети Русију, али и сугерисао да мора још доста тога да се уради да би се то десило.

Ипак, он није, говорећи на заједничкој конференцији за новинаре са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим, прецизирао датум евентуалне папине посете Русији, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, он је посету Москви искористио да изрази забринутост због тешкоћа са којима се суочава Римокатоличка црква у Русији и додао да се Москва и Ватикан не слажу око положаја хришћана у одређеним деловима света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво