Србин осуђен јер је лагао за држављанство САД

Амерички савезно тужилаштво саопштило је да се бивши члан српске полиције Александар Кнегинић (57), оптужен за убиство брачног пара босанских муслимана, суочава са 10 година затвора и губљењем држављанства САД, пошто је лагао да би га добио.

Кнегинић је осуђен у петак за превару, како би добио држављанство САД 2007. године, негирајући да је икада оптужен за неко кривично дело, иако се суочава са оптужбама за убиство у БиХ током ратних сукоба, преноси АП.

Како се наводи, он је на рочишту одржаном раније овог месеца, признао кривицу.

Кнегинићу би требало да буде изречена пресуда 14. новембра, а тужиоци наводе да је одузимање држављанства прописано законом због осуде, а он се суочава и са евентуалном депортацијом или екстрадицијом у БиХ.

Кнегинић је ухапшен у новембру прошле године недалеко од места Каламазу у САД у акцији Државне безбедности и Службе за имиграцију и царину, јер је наводно лагао имиграционе званичнике у покушају да уђе у земљу као избеглица, да би на крају добио америчко држављанство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи