Америчка морнарица обуставља операције после удеса разарача

Министар одбране САД Џон Матис најавио је темељну истрагу после судара разарача "Џон С. Мекејн" и трговачког брода, што је последњи у низу сличних инцидената у којима су учествовали бродови америчке морнарице.

Командант поморских операција адмирал Џон Ричардсон рекао је да ће америчка морнарица на одређено време обуставити операције широм света.

"Овај тренд захтева снажнију акцију. Наложио сам оперативну паузу на свим нашим флотама широм света", рекао је Ричардсон, преноси АП.

Десет морнара се води као нестало, а пет је повређено, након што се амерички ратни брод сударио са танкером за нафту, источно од Сингапура, саопштила је америчка морнарица уз подсећање да је то други инцидент америчке морнарице у азијским водама за мање од два месеца.

Како се наводи, амерички разарач "Џон С. Мекејн" сударио се са трговачким бродом "Алник МЦ" у раним јутарњим сатима, док се кретао ка луци у Сингапуру, преноси Ројтерс.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво