Аутомобил који је газио пешаке у Камбрилсу пре тога био у Паризу?

Француски лист "Паризјен" наводи да је аутомобил којим су прегажени пешаци у шпанском летовалишту Камбрилс, камера прошле недеље снимила док је великом брзином пролазио кроз Париз.

Напад у Камбрилсу изведен је само осам сати након што је један комби у четвртак поподне огромном брзином покосио туристе и локалне становнике док су шетали популарном улицом Ла Рамбла у Барселони, усмртивши 13 особа.

Полиција у Камбрилсу је усмртила петорицу мушкараца који су носили лажне експлозивне појасеве након што су они "аудијем" улетели међу људе, а потом су, када се ауто преврнуо, изашли из њега и почели да убадају људе при чему је убијена једна Шпањолка.

Не наводећи изборе, француски Паризјен тврди да је исти "ауди" снимљен камером пре око недељу дана док је јурио кроз париски регион, преноси Ројтерс.

Лист напомиње да у овој фази француски истражитељи нису пронашли директну оперативну везу између шпанске ћелије и Француске и да је аутомобил можда само прошао кроз Француску.

Француско тужилаштво није желело да коментарише ове наводе.

Шпански медији наводе да је власник "аудија" Мухамед Ала, који је ухапшен.

Један од Алине браће убијен је у Камбрилсу, док се други брат, који је такође осумњичен за припадност тој групи, води као нестао.

Шпанска полиција је у потрази за осумњиченим за кога верује да је возач комбија који је посејао смрт у Барселони, а данас није могла да искључи могућност да је он побегао преко границе у Француску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво