Миса у Барселони за жртве напада у Шпанији

Службена миса за жртве напада у Барселони и оближњем летовалишту Камбрилсу одржана је у катедрали Саграда Фамилија, ремек делу Антонија Гаудија које симболише хришћанство у Европи.

Миси у најпознатијој катедрали у Барселони присуствовали су шпански краљ Филип Шести и краљица Летиција, премијер Маријано Рахој, каталонски председник Карлос Пучдемот и други званичници.

Надбискуп Барселоне Хуан Хосе Омеља позвао је Шпанију да се уједини у борби за изградњу мирнијег света.

Он је окупљенима прочитао телеграм саучешћа папе Фрање који је назвао нападе "окрутним терористичким актом".

Незавршена катедрала је посвећена хришћанском концепту породице и вере. Цркву је почео да гради архитекта Франсек дел Пиљар, да би пројекат 1882. потпуно преузео и променио Гауди. Катедрала би требало да буде завршена 2028.

У два највероватније повезана терористичка напада у шпанској покрајини Каталонији, у Барселони и оближњем летовалишту Камбрилсу, погинуло је најмање 14 грађана и пет нападача, док је више од 120 људи повређено, од којих неки тешко. Возач је побегао, а одговорност за напад је преузела ИД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи