Главни осумњичени за нападе у Шпанији изнајмио три комбија

Полиција у Шпанији повезала је три изнајмљена комбија са главним осумњиченим Јунесом Абујакубом из исламске екстремистичке јединице која је извела нападе изнајмљеним возилима у Барселони и приморском одмаралишту Камбрилсу, преноси АП.

Полицијски званичник је саопштио да су сва три комбија изнајмљена кредитном картицом осумњиченог Мароканца Јунеса Абујакуба (22) за којег се сумња да је комбијем улетео на шеталиште у центру Барселоне и усмртио 13 људи, повредивши 120.

Он је још увек на слободи и за њим је организована масовна потера на североистоку Шпаније, пише АП.

Полицијски званичник саопштио је да је један од три изнајмљена комбија која се повезују са Абујакубом коришћен за напад у Барселони, пише АП.

Други комби је нађен 70 километара северно од Барселоне на путу до Риполија где су сви главни осумњичени живели, трећи комби је нађен у Риполију.

Полиција верује да је терористичка јединица хтела да напуни возила експлозивом у намери да спроведе масовни напад, међутим, како наводи АП, након експлозије у кући у Алкарни где су осумњичени покушавали да направе експлозивне уређаје, план је пропао.

АФП је јавио да је полиција пронашла 120 плинских боца за које се претпоставља да је требало да буду искоришћени за прављење експлозива, који је, како се претпоставља, требало да буде искоришћен за један или више напада у Барселеони.

Шеф полиције у Каталонији Жозеп Луис Траперо изјавио је да не може да искључи могућност да је Абујакуб, прешао на територију Француске, преноси Ројтерс.

"Немамо никакве конкретне информације о томе, али то не може да буде искључено", рекао је Траперо на конференцији за штампу у Барселони, говорећи и Јунесу Абујакубу.

Траперо је додао да је одмах после терористичких напада у Барселони и Камбрилсу пооштрена контрола на границама.

Траперо је рекао да истрага верује да је у комбију била само једна особа.

Истражитељи и даље раде на претпоставци да је 12 особа одговорно за напад у Барселони где је погинуло 13 људи.

Говорећи за локални радио полицијски портпарол Алберт Олива рекао је да не може да потврди да ли је више од једне особе погинуло у експлозији куће у граду Алканару, у среду.

Каталонска регионална полиција идентификовала је тројицу осумњичених Мусу Укабира (17), Саида Аала (18) и Мухамеда Хишамија (24), пренео је АФП.

Како је претходно известио шпански лист Ла Вангардија, тројица осумњичених су из Риполија, града са 10.000 становника удаљеног око 100 километара од Барселоне, док је четврти осумњичени Јунес Абујакуб из каталонског града Рибес де Фресер.

Полиција је навела да није познато да ли је возач камиона можда напустио Шпанију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво