Италија протерала два Мароканца и једног Сиријца

Из безбедносних разлога Италија је депортовала два Мароканца и једног Сиријца, чиме је број потенцијално опасних исламиста који су протерани из те земље порастао на 202, саопштиле су италијанске власти.

До протеривања два мушкарца дошло је у тренутку пооштрених безбедносних мера после терористичких напада у Шпанији, као и након упозорења Исламске државе да је Италија следећа земља која ће се наћи на мети њених напада, напомиње АФП.

Административна протеривања, против којих нису могуће жалбе, један су од главних ослонаца италијанске стратегије за спречавање џихадистичких напада какви су се догађали у другим земљама Европе, наводи француска агенција.

Један од депортованих је Мароканац стар тридесет осам година за кога се тврди да је постао радикални исламиста током служења затворске казне за лакша кривична дела.

Његов статус је подигнут на "високоризичан" пошто је виђен како са другим затвореницима одушевљено слави терористички напад у Стокхолму у априлу, када је убијено петоро људи.

Протерани Сиријац, који је такође поседовао и лажни идентитет држављанина Туниса, ухапшен је 2015. због умешаности у илегалну имиграцију, да би потом био смештен у кућни притвор у центру за тражиоце азила на југу Италије.

Тамо је, како преноси АФП, виђен како прославља терористички напад у Манчестеру, у којем су у мају убијене 22 особе.

Трећи протерани је Мароканац стар 31 годину, чији су изрази подршке Исламској држави довођени у везу са психичким поремећајем од којег је принудно лечен после хапшења због крађе, наводи агенција.

Италијанско министарство унутрашњих послова саопштило је да су сва тројица авионом пребачена у своје земље порекла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво