Држављани више десетина земаља жртве напада у Шпанији

Међу 14 погинулих и 120 рањених у терористичким нападима у Барселони и оближњем одмаралишту Камбрилсу су држављани више десетина земаља.

Убијено је четворо шпанских и троје италијанских држављана, две португалске држављанке, као и најмање један амерички држављанин, и по један држављанин Аргентине, Канаде и Белгије.

Министарство спољних послова Аргентине саопштило је да је међу погинулима једна држављанка те земље, која је имала и шпанско држављанство.

Према извештају, највећи број повређених, њих 28 су Французи, а стање осам особа у тој групи људи је озбиљно.

Тринаесторо повређених су немачки држављани, а четворо држављани Републике Ирске.

Према речима портпарола немачког министарства спољних послова, не може се искључити да међу погинулима има још немачких држављана.

Преносећи речи британске премијерке Терезе Меј, АФП наводи да се више британских држављана нашло на месту напада, али да нема информација о броју рањених.

Међу рањенима је и троје држављана Холандије, као и двоје Белгијанаца, од којих је једна особа у озбиљном стању.

Повређено је и троје румунских и троје аустралијских држављана, као и двоје деце из Грчке, чија мајка, која је такође међу рањенима, има немачко држављанство.

Међу повређенима је и троје држављана Марока, од којих је један шестогодишње дете, чије је стање критично.

У нападу у Барселони рањено је четворо Кубанаца, док је у Камбрилсу лакше повређен један држављанин те земље.

Повређена је по једна особа из Мађарске, Македоније, Аустрије, Турске, односно Хонг Конга, као и двоје људи са Тајвана, преноси АФП.

Каталонске власти саопштиле су да су међу жртвама држављани: Шпаније, Алжира, Аргентине, Канаде, Кине, Колумбије, Доминиканске Републике, Еквадора, Египта, Филипина, Хондураса, Кувајта, Маурицијуса, Пакистана, Перуа и Венецуеле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи