Напад ножем у Русији – Исламска држава преузела одговорност

Осам особа је повређено када је мушкарац у руском граду Сургуту напао пролазнике ножем. Полиција је убила нападача. Истражитељи су саопштили да је реч о локалном житељу. Истражују се мотиви напада. ИД преузео одговорност за напад, јавила је агенција "Амак".

Истражни комитет је саопштио да је човек трчао улицама у центру сибирског града Сургута и ножем насумично нападао пешаке.

Наоружана полиција је стигла на место напада и употребила оружје да "ликвидира" нападача, наведено је у саопштењу истражног комитета.

Повређени су збринути у медицинским установама, а двоје је у критичном стању.

Исламска држава је преузела одговорност за напад, јавила је агенција Амак блиска овој џихадистичкој групи, пренео је Ројтерс.

Ипак, руске власти истражују мотив напада, који за сада није окарактерисан ни као терористички акт нити као криминално дело, а полиција је саопштила да је нападач можда патио од неког менталног поремећаја, преноси Тас.

Представница Истражног комитета Светлана Петренко изјавила је да су истражитељи идентификовали нападача као локалног житеља.

"Истражитељи су идентификовали нападача", рекла је Петренко и додала да је, према прелиминарним информацијама, реч о локалном житељу из Сургута, рођеном 1944. године, пренео је Тас.

Истражитељи очекују да добију додатне информације о њему, укључујући и да ли је имао евентуалне менталне проблеме.

Влада је позвала грађане да се смире поводом инцидента и истакла да је "у интересу јавног мира, а и истраге да грађани и медији користе поуздане информације у процени ситуације, док се све околности не открију".

Напад се десио око 11.20 по локалном времену у сибирском Ханти-мансијском аутономном округу, у граду Сургуту, са 350.000 становника, удаљеном 2.100 километара источно од Москве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво