Напад ножем у Финској – две особе мртве, шест повређених

Финска полиција је саопштила да су две особе преминуле, а шест је повређено у нападу ножем у финском граду Туркуу, на западу земље. Један мушкарац је притворен а полиција је саопштила да је он деловао сам.

"Има осам жртава у нападу ножем. Две особе су преминуле, а шест је повређено", саопштила је полиција тог града на Твитеру, а преноси агенција Франс прес.

Полиција је навела да је мушкарац који се налази у притвору деловао сам али се не одбацује могућност да је у напад било умешано још људи. Власти су у потрази за потенцијалним осумњиченима.

Председник Финске Саули Нинисто посетио је Турку и осудио напад као шокантан и кукавички чин.

Он је рекао да званичници раде све што могу да би Финци могли да се осећају безбедно.

Након што је финска полиција упуцала у ноге и ухапсила једног мушкарца који је ножем избо и повредио више особа у Туркуу, послато је упозорење да би још неколико нападача могло бити на слободи.

Финско Министарство унутрашњих послова је саопштило да је, након овог напада, подигнут ниво безбедности у читавој земљи, а полиција је преко Твитера упозорила грађане да избегавају центар тог града.

Финска национална телевизија Иле обавестила је да је центар Туркуа затворен, а сведоци напада су рекли како су видели тела на земљи у том делу града, преноси АФП.

"Влада помно прати ситуацију у Туркуу и полицијске операције су у току", твитовао је Јуха Сипила пре састанка у кабинету, преноси АФП.

МТВ3 телевизија обавестила је да је полиција подигла ниво обезбеђења на аеродруму у Хелсинкију, као и на железничким станицама.

У 2012. години тадашњи фински премијер Јирки Катајне избегао је напад ножем у Туркуу током изборне кампање за општинске изборе, а нападач је био психички поремећен и није подигнута оптужба против њега, подсећа АФП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се