Код обала Шпаније спасено 600 миграната из седам чамаца

Поморска спасилачка служба у Шпанији је спасила скоро 600 миграната који су у 15 чамаца покушали да из Марока пређу Средоземно море рутом коју иначе често користе мигранти да допру до Европе, преноси АФП.

Портпарол поморске спасилачке службе рекао је да је 599 миграната спасено у раним јутарњим сатима, пише АФП.

Међу спасеним мигрантима било је најмање око 35 малолетника, укључујући и бебу.

Они су прелазили Гибралтарски прелаз и Алборско море бежећи од немира и сиромаштва у својим земљама, рекао је портпарол и додао да је велики број чамаца са мигрантима који плове ка Шпанији необично висок овог лета у поређењу са периодом прошле године када је било, како је рекао, три пута мање чамаца са мигрантима.

Према информацијама Интернационалне организације за миграцију, 8.385 миграната је стигло у Шпанију до 9. августа ове године, подсећа АФП.

До сада се најмање 121 мигрант удавио на путу од Марока до Шпаније у поређењу са 128 смртних случајева миграната током целе прошле године, пише АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи