Демонстранти срушили статуу војнику Конфедерације

У Дараму, у Северној Каролини, демонстранти су срушили статуу војнику Конфедерације, два дана након што је у Вирџинији избило насиље на протесту белих националиста.

Активисти су у понедељак увече уз помоћ конопца срушили споменик испред суда у Дараму, а на видео снимку објављеном на интернету види се како демонстранти, међу којима има и белаца и црнаца, шутирају срушену бронзану статуту док десетине окупљених људи певају и кличу, преноси данас АП.

Протест у Дараму био је одговор на скуп белих националиста који је у суботу одржан у Шарлотсвилу у Вирџинији, а на којем су избили сукоби између продесничарских група и контрамитингаша, при чему је укупни трагични биланс насиља - троје погинулих и 35 повређених.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је "расизам зло", називајући Кју клукс клан, неонацисте и беле расисте "криминалцима и насилницима", а то је поручио након што се у суботу нашао на удару бројних критика због изјаве да су "многе стране" криве за насиље и наводног одбијања да критикује екстремно десничарске групације које пропагирају мржњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво