Трамп: Расизам је зло, а неонацисти криминалци и насилници

Расизам је зло, изјавио је амерички председник Доналд Трамп, називајући Кју-клукс-клан (ККК), неонацисте и беле расисте "криминалцима и насилницима".

Трамп је то рекао у соби за пријем дипломата у Белој кући, после састанка са државним тужиоцем Џефом Сешнсом и директором ФБИ Кристофером Врејом, а након насилних протеста заговорника надмоћи беле расе који је протеклог викенда однео три људска живота, преноси агенција АП.

Доналд Трамп се у суботу нашао на удару бројних критика, након изјаве да су "многе стране" криве за насиље и наводног одбијања да критикује екстремно десничарске групације које пропагирају мржњу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво