Кина престаје да увози робу из Северне Кореје

За три недеље Кина ће престати да увози севернокорејски угаљ, рибу и другу робу предвиђену санкцијама које су УН увеле Северној Кореји због нуклеарног програма.

Царинска служба Кине навела је да ће 5. септембра у поноћ престати са процедурама које се односе на увоз робе из Северне Кореје.

"Након тога, унос те робе биће забрањен", наведено је у саопштењу.

Одлука Кине долази у јеку тензија између Вашингтона и Пјонгјанга, чији су лидери претходних дана разменили претње.

Северна Кореја је упозорила да би могла да испали ракете у смеру америчког острва Гуам у Пацифику, док је председник САД обећао Пјонгјангу да ће се суочити с "ватром и бесом".

Савет безбедности УН усвојио је 5. августа резолуцију која предвиђа увођење нових, оштријих санкција Северној Кореји, пошто је та земља у јулу испалила другу интерконтиненталну балистичку ракету.

Текст документа који су предложиле САД усвојен је једногласно, а резолуцију је подржала и Кина.

Ипак, кинески лидери се противе потпуном обустављању трговине са Северном Корејом, наводећи да би могла да доведе до широко распрострањене глади.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво