Поплаве у Непалу и Индији, 94 особе погинуле

Најмање 94 особе je погинулo у поплавама и одронима широм Непала и Индије, а званичници страхују да би тај број могао нагло да се повећа пошто спасиоци трагају за десетинама људи за које се верује да су остали затрпани у погођеним селима.

У Непалу је погинуло 49 особа, а на хиљаде је било приморано да напусти домове. Шеф националне службе за ванредне ситуације је рекао да се 17 особа воде као нестале.

Црвени крст, међутим, износи податак да су 53 особе погинуле, а да је на десетине повређено или нестало, као и да је на хиљаде кућа уништено, пренео је АФП.

Обилне падавине погодиле су више од десетак дистрикта на далеком истоку земље, као и поједина подручја на западу, саопштило је непалско Минситастарство унутрашњих послова.

У Индији је најмање 45 особа погинуло када се, у планинским северним деловима земље, клизиште обрушило на два путничка аутобуса која су слетела с пута и сурвала се у дубоку клисуру.

Несрећа се догодила нешто после поноћи у индијској држави Химачал Прадеш.

"Пронађена су тела 45 особа", изјавио је локални званичник Сандип Кадам, пренела је агенција АФП.

Како се наводи, на пут се сручило на тоне муља и камења.

Спасилачке екипе, којима се придружила и војска, и даље претражују место несреће страхујући да има још заробљених људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара