Војне вежбе кинеске авијације код Тајвана

Авиони кинеског војног ваздухопловства током викенда су у два наврата извели вежбе око Тајвана, летећи поред јужног рога тог острва а затим око његовог севера, у близини Јапана, јавља "Ројтерс", преносећи саопштење тајванског министарства одбране.

Два кинеска транспортна војна авиона данас су извела лет кроз канал Баши између Тајвана и Филипина, после чега су пришла јапанском острву Мијако, крећући се ка северу Тајвана - где су им се прикључила два кинеска ловачка авиона, да би се потом вратила у базу, наводи министарство.

Дан пре тога, истом рутом лет су извели кинески бомбардери и транспортни авиони, док су ловачки авиони и авиони за рано упозорење летели само кроз канал Баши.

Тајванске снаге су испратиле ове ваздухопловне вежбе и на одговарајући начин одговориле на њих, навело је министарство, додајући да нема разлога за узнемиреност.

Кина, чије су ваздухопловне снаге током протеклих неколико месеци извеле низ вежби око Тајвана и јужних јапанских острва, још се није огласила поводом најновијих вежби, наводи Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво