Трамп 1999. године говорио о драстичним мерама против Пјонгјанга

Америчка телевизија Си-Ен-Ен објавила је снимак из 1999. године на коме се види амерички председник Доналд Трамп који коментарише севернокорејски нуклеарни програм. На снимку Трамп заговара "политику ниске толеранције према Северној Кореји" и предложe да се, ако пропадну преговори, хитно предузму "драстичне мере".

"Погледајте Северну Кореју, праве пројектиле какве никад нико није видео и за нас је боље да учинимо нешто брзо око тога", рекао је Трамп 1999. године.

Он је тада казао и да треба да се разговара са том земљом уколико САД не успе да их заустави у томе што раде.

"Ако их не успемо зауставити у томе што раде, онда треба предузети драстичне акције. Јер, ако их не средите сада, имаћете огромне проблеме за пет година кад ће они имати више пројектила него што их ми имамо", рекао је Трамп.

Тада је оценио и да је Северна Кореја потпуно ван контроле, као и да је боље озбиљно разговарати са њима.

Упитан да ли под драстичним мерама мисли на превентивни напад какав је Израел направио осамдесетих кад су посумњали да Ирак развија нуклеарни програм, он је казао да се то не може искључити, јер је "оно што је направио Израел фантастично".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво