"Трамп био саркастичан када је захвалио Путину"

Амерички председник Доналд Трамп био је "саркастичан" када је захвалио руском председнику Владимиру Путину на томе што је уштедео новац Сједињеним Државама тиме што је наложио да Вашингтон смањи број дипломатског особља у Русији, јавила је ТВ мрежа Ен-Би-Си Њуз, готово 24 сата након што је Трамп то рекао.

Ен-Би-Си је информацију објавио на Твитеру, цитирајући портпаролку Беле куће Сару Сандерс, која је објаснила Трампову изјаву, преноси Ројтерс.

Трамп је јуче захвалио руском лидеру Владимиру Путину због тога што је смањио број америчког дипломатског особља у Русији јер, како је рекао, "сада имамо мањи платни списак".

"Желим да му захвалим, јер смо покушавали да смањимо платни списак и што се мене тиче ја сам веома захвалан што је протерао толики број људи", рекао је Трамп новинарима, преноси Ројтерс.

"Нема правог разлога да се они враћају", додао је он.

Путин је, реагујћи на нове санкције које је увео амерички Конгрес, 30. јула наложио да Вашингтон до септембра смањи број запослених у амбасади и конзулату САД са 1.200 на 755.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се