Судар два воза код Александрије, десетине мртвих

Број погинулих у судару два воза у предграђу приобалног египатског града Александрије порастао је на 43, а повређене су 122 особе, саопштили су званичници.

У судару, који се догодио у 14.15 у близини станице у преграђу Хоршид, из шина је искочила локомотива једног воза и два вагона другог воза, саопштила Египатска управа железнице, преноси Ројтерс.

Државни лист Ел Ахрам преноси да је 36 тела пребачено у болничке мртвачнице у провинцији Александрија, а јавни тужилац Набил Садек наложио је хитну истрагу.

Болнички извор рекао је државној телевизији да су неки повређени и даље заглављени у возовима.

На снимку који је емитовала државна телевизија виде се десетине људи окупљене око оштећених возова, док су многа тела на земљи.

За сада нема званичних информација о томе шта је узроковало судар.

Државна телевизија јавља, позивајући се на званичнике Министарства саобраћаја, да је судар вероватно узрокован кваром у једном од возова који је због тога стао на прузи.

Истовремено, Ројтерс преноси, позивајући се на неименовани безбедносни извор, да је највероватнији узрок судара - грешка у скретању возова на прузи.

"Воз којим сам се возио кретао се веома брзо. Нашао сам се на поду. Када смо изашли, видели смо четири уништена вагона и много људи на земљи", прича путник Мумен Јусеф.

Возови су се сударили чеоно, при чему је један воз долазио из Каира, док је други пристизао из града Порт Саид, у Суецком каналу, наводи АП.

На снимцима које је раније данас објавила египатска државна телевизија види се како се један воз приликом судара делимично преврнуо, док лекарске екипе односе тела и пребацују повређене у амбулантна возила, пренео је АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво