Загађена јаја откривена и у Словачкој

Словачке власти пронашле су јаја загађена инсектицидом која су преко Немачке увезена из Холандије. Скандал са затрованим јајима се раније проширио и на Румунију и Данску, преноси АФП.

Словачки ветеринарски инспектори су пронашли 21 паковање јаја загађених фипронилом у једном складишту у месту Врбове на западу земље, рекла је портпаролка министарства пољопривреде.

Нешто раније је саопштено да је у Румунији откривена тона јаја чија су жуманца загађена инсектицидом фипронил, што је први случај у источној Европи од избијања скандала.

Јаја су пронађена у складишту на западу Румуније, а увезена су из Немачке, пренео је АФП.

Холандска полиција ухапсила је раније данас двојицу осумњичених директора домаће компаније "Чикенфренд", у оквиру истраге о нелегалном коришћењу потенцијално штетног инсектицида у живинарској индустрији, саопштило је холандско тужилаштво.

Та холандска компанија је у епицентру скандала са јајима загађеним инсектицидом фипронил, преноси агенција Ројтерс, додајући да званичници из Чикенфреда нису били доступни за коментар.

Милиони кокошјих јаја је ових дана повучено са полица европских супермаркета због страха да су контаминирана инсектицидом фипронил, а у Холандији ће због тога можда бити уништено стотине хиљада кокошака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи