Сомалија, убијен један од лидера групе Ал Шабаб

У ваздушним нападима на екстремисте у Сомалији убијен је један од лидера групе Ал Шабаб, изјавио је председник те земље Мохамед Абдулахи Мохамед.

Данашња операција је изведена уз подршку америчке војске.Америчке власти су саопштиле да су ваздушни напади изведени у близини региона Банадир, у јужном делу Сомалије.

Председник Сомалије је у одвојеном саопштењу навео да је лидер Ал Шабаба био део мреже одговорне за планирање и спровођење бомбашких напада и убистава у главном граду Могадишу.

Амерички председник Доналд Трамп је раније ове године одобрио проширење војних операција против групе Ал Шабаб повезане с терористичком организацијом Ал Каида, укључујући агресивније ваздушне нападе.

Група Ал Шабаб убила је више људи у Африци од било које друге екстремистичке организације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи