Расте број жртава земљотреса у Кини, 20 мртвих и 430 повређених

Најмање 20 особа је погинуло, а 430 повређено у земљотресу који је пре два дана погодио југозапад Кине, саопштиле су власти.

Епицентар земљотреса јачине 6,5 јединица Рихтера био је 200 километара од града Гуангјуен, на дубини од 10 километара, саопштио је амерички Институт за геологију.

Потрес се осетио у националном парку Ђужајгу у тешко приступачном делу Тибета, који се налази на списку светске баштине Унеска. Спада међу популарне туристичке дестинације и познат је по лепоти својих језера.

Земљотрес у провинцији Сечуан изазвао је клизишта, али није дошло до рушења већих зграда. Званичници су објавили сателитски снимак на којем се виде последице разорног земљотреса, пренела је агенција Синхуа.

Шест туриста је погинуло, а најмање 18 људи је задобило тешке повреде, саопштили су локални званичници.

Више од 60.000 људи је евакуисано због накнадних потреса, пренели су кинески медији.

Становници се после земљотреса суочавају са недостатком струје, а путеви су блокирани. Фотографије агенције Синхуа настале на лицу места показују велику штету коју је претрпела и природа, укључујући језера и спектакуларне водопаде.

На северозападу Кине је забележен још један накнадни потрес магнитуде 6,3 јединице Рихтера у којем је повређено 32 људи, а више од 1.000 кућа је срушено.

Кину често погађају земљотреси, посебно планинске крајеве на западу и југозападу.

У земљотресу у провинцији Сечуан у мају 2008. погинуло је скоро 70.000 људи. Тај земљотрес био је магнитуде 7,9 јединица Рихтерове скале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи