Пјонгјанг: Трамп разуме само језик “апсолутне силе”

Северна Кореја ће до средине августа разрадити план за лансирање четири ракете средњег домета у воде око америчког острва Гуам, у западном Пацифику, а коначну одлуку о томе ће донети вођа те земље Ким Џонг Уну, јавили су севернокорејски државни медији.

Ракете које планира да лансира Корејска народна армија требало би да прелете преко јапанских префектура Шимане, Хирошима и Кочи и да лете брзином од 3.356,7 километара, да би удариле 30 до 40 километара од Гуама, преноси Ројтерс.

Севернокорејски медији оцењују да су недавни коментари америчког председника Доналда Трампа о употреби силе против Пјонгјанга "гомила бесмислица", уз упозорење да он разуме само језик "апсолутне силе".

У међувремену, саветник америчког председника Доналда Трампа, Себастијан Горка, каже да ће званични Вашингтон искористити "све одговарајуће мере" како би заштитио САД од претњи Северне Кореје.

"Ми не телеграфишемо наше будуће сценарије и начин на који ћемо реаговати. Уколико играчима за столом покажете своју руку у покеру, изгубићете. То није добра идеја у картама, а веома је лоша идеја у геополитици", сликовито је објаснио Горка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво