Опсерваторија: Убијено 29 цивила у нападу коалиције САД у Раки

У ваздушним ударима коалиције на челу са САД у Раки, на северу Сирије, убијено је 29 цивила, међу којима девет жена и 14 деце у протекла 24 сата, током дејстава против Исламске државе, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Та невладина организација са седиштем у Лондону наводи да је међу смртно страдалим цивилима њих 14 било из исте породице, преноси АФП.

Број цивила који су убијени у ударима од понедељка ујутро могао би и да расте, с обзиром на број тешко повређених који су у критичном стању, додаје Опсерваторија.

Арапско-курдска алијанса, уз подршку САД, настоји да истера Исламску државу из Раке, главног упоришта те екстремистичке групе у Сирији, и до сада је преузела контролу над 45 одсто тог града, подсећа француска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи