Мушкарац осуђен због покушаја уношења бомбе у авион у Манчестеру

Мушкарац који је покушао да се у јануару укрца на лет на британском аеродрому с бомбом у ручном пртљагу, проглашен је кривим за покушај кријумчарења експлозива у авион.

Надим Мухамад (43) негирао је кривицу пошто је обезбеђење аеродрома у Манчестеру пронашло бомбу у његовој торби 30. јануара. Он је рекао да му је бомбу сигурно неко подметнуо.

Тужиоци су тврдили да је он планирао да је активира током лета за Италију. Они су током суђења открили да је полиција првобитно мислила да бомба није у стању да експлодира и њему је дозвољено да одлети за Италију неколико дана касније.

Форензичар је после његовог одласка утврдио да је бомба "сирова, али потенцијално експлозивна" и он је ухапшен по повратку у Велику Британију.

Мухамад, који је рођен у Пакистану и има италијански пасош, плакао је данас када га је порота прогласила кривим због поседовања експлозива с намером угрожавања живота или имовине.

Казна ће му бити изречена 23. августа.

Упркос обимној истрази, његов мотив да унесе бомбу у авион остаје непознат, рекла је шефица британског тужилаштва за борбу против тероризма Сју Хеминг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво