Брисел, није било експлозива у сумњивом возилу

Белгијска полиција позвала јединицу за деминирање, након што је возач рекао да се у возилу на које су пуцали у четврти Моленбек налази експлозив. Детаљном претрагом утврђено да нема ничег сумњивог, а 36-годишњи возач из Руанде је ухапшен.

Јединица за деминирање је позвана након што је возач рекао да у возилу у које је пуцано има експлозива, јавља телевизија ВРТ.

Претходно је возач сумануто јурио улицама белгијске престонице, не обазирући се на црвено светло семафора, нити на сигнале полиције која је покушала да га заустави.

Возач је ухапшен и идентификован као 36-годишњи грађанин Руанде, Жан-Клод Ншути, који није познат белгијском правосуђу, јављају белгијски медији.

Ншути је до 2009. живео у Белгији, а потом се преселио у Немачку.

Бриселско тужилаштво саопштило је да је он дао конфузну изјаву, да "прича неповезано" и понаша се неуравнотежено, преноси лист Либр Белжик.

Медији преносе да је полиција око 17 часова зауставила возило које је најмање једном прошло на црвено светло у кварту Андерлехт. Возач се оглушио о налоге полиције да стане и сударио се са полицијским аутомобилом, а полиција је употребила оружје у покушају да га заустави.

Возило је, ипак, наставило пут ка Моленбеку, где се сударило са још једним полицијским возилом, али је на крају заустављено, а возач је ухапшен.

Неименовани очевидац описао је да је полиција пуцала у гуме "ситроен пикаса", а и полиција је потврдила да је више хитаца испаљено пре него што је мушкарац извучен из возила код железничке станице Брисел-Запад, преноси немачка телевизија РТЛ.

Јавни тужилац Ине ван Вимерсх рекао је да, "с обзиром на изјаву осумњиченог, нису желели да било шта ризикују".

Око 400 људи који су се нашли у блокираном крају града морали су да ту и остану из безбедносних разлога, преноси белгијски лист Либр Белжик.

Моленбек, сиромашни кварт са великим бројем становника пореклом из Марока, постао је озлоглашен након што је ћелија Исламске државе са седиштем у том делу Брисела организовала самоубилачке нападе у Паризу новембра 2015.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво