Габријел: Санкције САД против Русије штете јединству Запада

Нова група рестриктивних мера Вашингтона усмерених против Русије може довести у питање солидарност земаља Запада у погледу кризе у Украјини, рекао је министар спољних послова Немачке Зигмар Габријел у интервјуу који је објавио лист "Вестфалише нахрихтен".

Зигмар Габријел је рекао да је "за нас, такозвани Запад, важно да се држимо заједно. Закон о увођењу санкција, који је усвојен прошле седмице, штети томе", преноси Тас.

Према његовим речима, снага Запада у односима са Москвом после припајања Крима Русији лежала је у јединству Европске уније и САД.

"Међутим, овакви потези су то довели у опасност", истиче Габријел, изражавајући уверење да председник САД Доналд Трамп треба да успостави "блиску координацију" са европским партнерима пре него што санкције ступе на снагу.

"Шавише, санкције против европских компанија су потпуно недопустиве", нагласио је Габријел.

Уопштено говорећи, криза у односима између САД и Русије Европи ће, по свој прилици, нанети губитке, рекао је Габријел.

"Сарадња измађу Руса и Американаца неопходна је у Сирији, Либији, Украјини, у борби против Исламске државе, као и у погледу многих других питања", закључио је Габријел.

Амерички Конгрес је 27. јула усвојио закон о пооштреним санкцијама против Русије, који је ступио на снагу 2. августа, пошто га је потписао председник Трамп.

Реагујући на ову меру, министарство спољних послова Русије саопштило је да "санкције наметнуте од стране САД неће присилити Русију да промени своју политику или одустане од својих интереса," наводи Тас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво