Петиција против формалног статуса за Брижит Макрон

Више од 160.000 људи потписало је петицију објављену на интернету против додељивања формалног статуса првој дами, супрузи француског председника Емануела Макрона, јавља АФП.

Петиција је постављена на једном сајту пре две недеље, а захева да никакав новац из државне касе не буде издвојен за улогу прве даме коју је Макрон, током кампање уочи своје победе на председничким изборима у мају, обећао да ће увести за своју супругу Брижит.

"Брижит Маркон тренутно има тим од два или три помоћника, као и две секретарице и два безбедносна агента. То је довољно", наводи се у петицији, која је до данас сакупила 160.000 потписа.

Председник Макрон је обећао да ће увести ту позицију за своју 64-годишњу супругу како би јој обезбедио јасан статус, али је обећао и да она неће бити плаћана из државних фондова, подсећа француска агенција.

Крајње левичарски противници председника Макрона у парламенту већ су протестовали против тог плана у тренутку када влада смањује буџет и спрема се да усвоји нови закон којим ће посланици бити онемогућени да запошљавају чланове своје породице као помоћнике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи