Август постаје ноћна мора за милионе европских туриста

Од месеца за одмор из снова овај август се претвара у ноћну мору за милионе европских туриста који се суочавају са таласом екстремно високих температура, саобраћајних гужви и протеста против туриста на неким од најпосећенијих туристичких дестинација, пише данас "Гардијан".

Талас врућина однео је животе у Италији и Румунији, а на целом континенту жива достиже највише подеоке док се амбуланте и болнице пуне због тегоба узрокованих врућинама.

Разбуктали пожари на неким дестинацијама и несташице воде и струје, такође, многима су поквариле годишњи одмор.

Од Кијева до Рима, становништво и туристи траже освежење због високих температура, а власти у државама јужне Европе упозоравају послодавце да скрате радно време.

"У Србији се саветује расхлађивање стављањем мокрих чаршава на прозоре, док је Словенија, алпска земља забележила своју прву "тропску ноћ", у којој температура није падала испод 20 степени Целзијуса ни на висини од 1.500 метара изнад површине мора", наводи Гардијан.

Додатни проблем за туристе су гужве и саобраћајни хаос на аеродромима због појачаних контрола, преноси Фена.

Најгоре је у Барселони где су путници сатима чекали на пролазак и многи су пропустили летове. Осим тога, локално становништво у Венецији протестује против масовног туризма, а на сличан корак су се одлучили и становници неких градова у Шпанији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се