Јапан обележио годишњицу нуклеарног напада на Хирошиму

Премијер Јапана Шинзо Абе је, говорећи на церемонији обележавања 72. годишњице нуклеарног напада на Хирошиму, рекао да се Јапан залаже за свет без нуклеарног оружја на начин на који све земље могу да постигну сагласност о томе.

"Да бисмо дошли до света без нуклеарног оружја, потребно је учешће како земаља које имају нуклеарно оружје тако и земаља које га немају", рекао је Абе у мировном меморијалном парку Хирошима и додао да ће Јапан на том путу охрабрити и једне и друге.

Годишњица обележавања нуклеарног напада на Хирошиму обележена је месец дана након што је Јапан стао уз Велику Британију, Француску и Сједињене Америчке Државе у одбацивању Споразума Уједињених нација о забрани атомског наоружања, које критичари оцењују као игнорисање реалности у којој постоје безбедносне претње попут оне коју представља Северна Кореја, пренео је АФП.

У нуклеарном нападу на Хирошиму живот је изгубило 140.000 људи, док је у нападу на Нагасаку погинуло њих 74.000.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво