Нове санкције Северној Кореји, блокада извоза вредног више од милијарду долара

Савет безбедности УН једногласно је одобрио нове санкције Северној Кореји, укључујући и забрану извоза вредног преко милијараду долара.

Санкције су уведене на основу резолуције коју су сачиниле САД као одговор на најновије пробе две балистичке ракете које је Пјонгјанг извео у јулу, преноси Ројтерс.

Како наводи Асошијетед прес, резолуција САД која је настала у сарадњи са Кином, треба да изврши додатни притисак на Пјонгјанг, како би се вратио преговорима о свом нуклеарном и ракетном програму. 

Тим мерама се забрањује извоз угља, гвожђа, челика, руде гвожђа и челика као и морских плодова вредног више од милијарду долара, што представља трећину прошлогодишњег извоза те земље, наводи америчка агенција.

Такође се забрањује земљама да повећају садашњи број радника из Северне Кореје који раде у иностранству, као и оснивање нових заједничких предузећа са Северном Корејом као и нова улагања у постојеће компаније.

Резолуцијом која је једногласно усвојена додато је и девет појединаца као и четири фирме на црну листу УН.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво