Њујорк тајмс: Милеров тим од Беле куће тражи документа о Флину

Истражитељи из тима америчког специјалног саветника Роберта Милера, који води истрагу о наводном дослуху предизборног тима председника САД-а Доналда Трампа са Русијом, затражили су од Беле куће документа везана за његовог бившег саветника за националну безбедност Мајкла Флина.

"Иако то није формални захтев, ово је први пут да Милеров тим тражи од Беле куће таква документа", наводи Њујорк тајмс, позивајући се на неименоване изворе блиске истрази.

Њујоршки дневник додаје да су истражитељи, такође, испитали неименоване сведоке да ли је Флина тајно плаћала турска влада у последњим месецима предизборне председничке кампање у САД 2016, преноси Ројтерс.

Њујорк тајмс наводи речи Таја Коба, Трамповог специјалног саветника, који је навео да Трампови сарадници сарађују са специјалним саветом о текућим питањима.

Бела кућа и Флинов адвокат Роберт Келнер за сада нису одговорили на упит британске агенције за коментар.

Трамп, иначе, негира било какав дослух између његовог предизборног тима, а истрагу о томе назвао је "ловом на вештице".

Флина је сменио у фебруару након што је постало јасно да је он погрешно описао природу телефонских разговора које је имао са руским амбасадором у Вашингтону у децембру месецу.

Ројтерс је у јуну пренео да федерални тужиоци у Вирџинији истражују наводе о споразуму између Флина и турског бизнисмена Екима Алптекина у оквиру обимне кривичне истраге.

Алптекинова компанија са седиштем у Холандији, "Иново БВ", платила је неактивној Флиновој "Интел групи" 530.000 долара од септембра до новембра 2016. за продуцирање документарца и истраге о Фетулаху Гулену, турском свештенику који живи у егзилу у САД, а кога турски председник Реџеп Тајип Ердоган криви за неуспели покушај пуча изведен прошле године, наводи британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво