Сибир, успостављена комуникација са једним рударом

Спасиоци су успоставили комуникацију са једним од девет рудара који су у петак остали заробљени у поплављеном руднику дијаманата "Мир" у Јакутији на истоку Сибира, јавља "Тас", позивајући се на изворе у компанији "Алроса", која је власник рудника.

У тренутку када је у јаму рудника продрла вода из каменолома, у руднику се налазио 151 рудар, од којих је 142 извучено на површину, док се наставља операција спасавања преосталих девет, наводи руска агенција Тас.

До поплаве је дошло у једном од рудника руске компаније "Алроса" на истоку Сибира, након што је око 7.30 сати по гриничком времену у рудник продрла вода, саопштила је "Алроса", највећи руски произвођач дијаманата, преноси АФП.

Рудник у Сибиру је један од највећих лежишта дијаманата компаније "Алроса", која је под контролом државе, напомиње АП.

У међувремену, Тас је пренео да је из рудника угља у области Тандински у републици Тува у јужном Сибиру, због дима евакуисано скоро 90 рудара.

"Дим је примећен близу улаза, а од 93 рудара који су у том тренутку били у руднику, 86 је извучено на површину, док је седам остало у безбедној зони, како би одржавали рудник. Жртава није било", рекао је извор из министарства за ванредне ситуације и додао да су у рудник послате две јединице за спасавање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво