Захарова: Вашингтон врши притисак на Москву

Рок за издавање америчких виза за грађане Русије знатно је порастао у последњих неколико месеци, што није повезано са одлуком Русије да смањи број дипломата САД, већ је изазвано жељом Вашингтона да изврши притисак на Москву, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да су односи две земље на најнижем нивоу у историји.

"Најсмешније је што је период за издавање америчких виза порастао неколико пута у последњих четири-пет месеци. Раније су се интервјуи за визе заказивали десетак дана након предавања докумената, а сада се заказује након месец до месец и по", рекла је Захарова у интервјуу за телевизију Русија 1, преноси Тас.

Према њеним речима, све изјаве о продужењу рока за издавање америчких виза, због одлуке Русије да смањи број америчких дипломата, морају да се посматрају као "унутарполитичке игре у САД".

"Ми савршено добро схватамо да је то застрашивање, врста притиска на руску страну", рекла је она.

Крајем јула, руско Министарство спољних послова саопштило је да би Вашингтон требало да изједначи број свог дипломатског и техничког особља које ради у америчкој амбасади у Москви и у генералним конзулатима са бројем руских дипломата и техничког особља који раде у САД.

Песков: Односи две земље веома лоши

Кремљ се у потпуности слаже са америчким председником Доналдом Трампом, који је на Твитеру написао да су односи САД са Русијом на најнижем нивоу у историји и на веома опасном нивоу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"У потпуности делимо то мишљење. Опасност може бити у дефициту интеракције и сарадње у оним стварима које су од виталног значаја за наше две земље и народе", рекао је Песков на конференцији за новинаре, пренси Ројтерс.

Трамп је у четвртак написао на Твитеру да су односи две земље на најнижем нивоу у историји.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво