Мадуро одложио формирање скупштине, покренута истрага

Председник Венецуеле Николас Мадуро одложио је за 24 сата формирање нове скупштине, а британска фирма – ангажована за надгледање гласања – тврди да је влада повећала излазност на изборима.

Државни тужилац Луиса Ортега, једна од највећих критичарки Мадура, рекла је да је отворила истрагу о "скандалозној" изборној превари, пренео је АФП.

"Именовала сам двојицу тужилаца да истраже четворицу директора Националног изборног савета за тај скандалозни акт", изјавила је Отрега за Си-Ен-Ен.

Мадуро је негирао оптужбе да је демократија у Венецуели угрожена контроверзним изборима за Уставотворну скупштину и одбацио их као "рекацију међународног непријатеља".

Негирао је и оцене да су избори о Уставотворној скупштини одржани прошле недеље били намештени, називајући те оптужбе "реакцијом међнародног непријатеља".

Изборни званичници Венецуеле одбацили су као "неодговорне" тврдње да су лажиране званичне цифре о излазности на гласање.

Председник Националне скупштине Венецуеле, која је под контролом опозиције, Хулио Боргес најавио је да ће затражити истрагу у вези са тврдњама да је званична цифра о излазности на гласању одржаном у недељу била повећана за најмање милион гласова.

Боргес је рекао да ови подаци које је данас обелоданила софтверска компанија "Смартматик" у потпуности потврђују оно што су опозициони лидери и независни аналитичари сумњали, пренео је АП.

Извршни директор те компаније Антонио Мугика је рекао да резултати које су забележили њихови системи и они из Националне изборне комисије указују без икакве сумње да се званичном цифром о изласности од више од осам милиона манипулисало.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво