Медведев: Русији објављен трговински рат, санкције ће трајати деценијама

Премијер Русије Дмитриј Медведев оценио је да је потпис Доналда Трампа на нови закон о санкцијама значи да је Русији објављен прави трговински рат. Амерички естаблишмент је у потпуности надиграо Трампа који не жели нове санкције, али је морао да потпише закон, сматра Медведев.

Медведев истиче да Трампов потпис има неколико директних последица.

"Прво, наде да се побољшају наши односи са новом америчком администрацијом су пропале. Друго, Русији је објављен прави трговински рат. Треће, Трампова администрација је показала пуну немоћ предавши на најпонизнији начин извршну власт Конгресу, што мења распоред снага у политичким круговима САД", написао је Медведев на Фејсбуку, преноси Спутњик.

Медведев је упозорио да ће нове америчке санкције Русији трајати деценијама.

"Режим санкција је кодификован и трајаће деценијама, ако се не деси чудо. Притом, биће гори од 'Џексон-Веник' закона јер има свеобухватан карактер и не може бити одложен специјалним налогом председника без договора са Конгресом. На овај начин, односи између Русије и САД ће бити крајње напети, без обзира на састав Конгреса или личност председника", истакао је Медведев.

Према његовим речима, државама предстоји дуго разјашњавање односа у међународним органима и судовима, даље јачање међународне напетости и одбијања да се реше најважнији међународни проблеми.

Руски премијер је навео да ће Москва наставити да развија економију у социјалној сфери, бавиће се заменом увоза, решавати најважније државне задатке ослањајући се само на себе.

"Научили смо то последњих година у условима скоро затвореног финансијског тржишта и страха страних кредитора и инвеститора да улажу у Русију због претње санкцијама против трећих лица и држава", додао је Медведев.

"Амерички естаблишмент је у потпуности надиграо Трампа који не жели нове санкције, али је морао да потпише закон", оценио је Медведев.

Нова тема санкција, додао је, покренута је пре свега као још један начин да се Трамп научи памети.

"Испред нас су нови изазови, чији коначни циљ је његова смена с власти. Несистемски играч мора да буде уклоњен", закључио је Медведев.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи