Катарским авионима коридор само за ванредне ситуације

Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Египат и Бахреин дозволиће катарским авионима да користе њихов ваздушни простор у ванредним ситуацијама, јавила је новинска агенција Саудијске Арабије СПА.

"Утврђено је девет коридора, укључујући оне у међународном ваздушном простору изнад Средоземног мора, које ће надгледати египатске власти", известила је агенција цитирајући званичнике Саудијске Арабије задужене за ваздушни саобраћај, преноси Ројтерс.

Како је АФП претходно известио, министри спољних послова Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Египта и Бахреина данас су се састали у престоници Бахреина како би разговарали о бојкоту Катара, који ће ускоро ући у трећи месец.

Циљ тог састанка је, како је агенција пренела, био покушај да се Катар убеди да престане са подршком екстремизму и тероризму, да престане да се меша у унутрашње послове околних земаља и промени своју политику.

Бојкот Катара започео је 5. јуна, када су четири арапске земље прекинуле све дипломатске и транспортне односе са том земљом, оптуживши је да подржава и финансира тероризам.

Све четири земље опозвале су своје амбасадоре, грађанима Катара је наређен повратак кући, а катарским авионима је забрањено коришћење ваздушног простора.

Катар је демантовао све оптужбе и четири арапске земље оптужује за "блокаду". Такође су одбили листу захтева која им је достављена преко посредника Кувајта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи