Пољско тужилаштво позвало Туска на испитивање

Поводом истраге о авионској несрећи у Русији из 2010. године, када је погинуло 96 особа међу којима и тадашњи пољски председник Лех Качињски, пољско тужилаштво саопштило је да жели да испита Доналда Туска.

Председник Европског Савета Доналд Туск одазваће се на позив пољског тужилаштва које ће га испитати следеће недеље у својству сведока.

Истрага се фокусира на авионску несрећу у Русији из 2010. године када је погинуло 96 особа међу којима и тадашњи пољски председник Лех Качињски.

Пољско тужилаштво саопштило је да жели да испита Туска зашто Пољска није обезбедила коректну идентификацију жртава несреће тако да су неки посмртни остаци сахрањени у погрешним ковчезима, преноси АП.

Брат Леха Качињског Јарослав, председник владајуће партије, оптужује свог дугогодишњег ривала Туска да је делимично одговоран за несрећу и лоше вођење истраге, што Туск одбацује.

Тусков адвокат Роман Гиртих рекао је да он намерава да се појави на испитивању у четвртак следеће недеље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи