Француска, забрана политичарима да запошљавају чланове породице

Француски парламент је усвојио је меру о забрани запошљавања чланова породице коју је током предизборне кампање обећао председник Емануел Макрон, пренео је лист "Фигаро".

Та нова мера се налази у Нацрту закона о морализацији политичара, о чему француски парламент расправља ове недеље.

Нацрт тог закона долази у светлу афера о корупцији које су погодиле председничку кампању.

Председнички кандидат деснице Франсоа Фијон, који је на почетку кампање био фаворит за новог шефа државе, доживео је нагли пад популарност пошто је избио скандал због фиктивних радних места при парламенту његове супруге Пенелопе и њихово двоје од петоро деце.

Против Фијона је у јеку кампање подигнута прелиминарна оптужница за злоупотребу јавних средстава. Касније је подигнута оптужнице и против његове супруге.

На мети истраге о превари и малверцијама била је и странка Национални фронт кандидаткиње екстремне деснице Марин Ле Пен.

Фигаро је подсетио да је у последњем сазиву парламента око 100 посланика запослило чланове породице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи