Половина Раке више није под контролом џихадиста

Сиријске демократске снаге (СДФ) заузеле су готово половину града Раке, коју је Исламска држава прогласила за престоницу самопрокламованог калифата.

Портпаролка Женских одбрамбених једница (ЈПЈ), које су део коалиције СДФ, изјавила је да борбу за ослобођење града на северу Сирије успорава велика количина експлозива коју постављају исламски ектремисти.

Нискрин Абдулах је рекла да борци СДФ, које подржавају САД, контролишу 45 одсто Раке.

Сиријска Опсерваторија за људска права, са седиштем у Великој Британији, саопштила је да СДФ контролише пола града.

СДФ је 6. јуна почео офанзиву за ослобођење Раке, уз ваздушну подршку међународне коалиције коју предводе САД, а од тада је заузео 11 градских четврти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи