"Предложене нове санкције Русији непријатељски акт“

Представник Кремља оцењује да су нове санкције против Русије које је предложио Амерички конгрес непријатељски акт и тужна вест за руско-америчке односе и њихов даљи развој. Руски посланик Константин Косачов сматра да би Русија требало да спреми "болан" одговор. Москва види Вашингтон као извор опасности и делује сходно томе, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјапков.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков најавио је да ће став према предложеном америчком закону бити формиран на основу детаљних анализа и да ће одлуку о томе како одговорити сигурно донети шеф државе Владимир Путин, преноси Ројтерс.

"Тренутно само можемо да кажемо да је то тужна вест са тачке гледишта руско-америчких односа и њиховог даљег развоја", рекао је Песков.

Додао је да најављене нове санкције нису ништа мање обесхрабрујуће са тачке гледишта међународног закона и међународних трговинских односа.

"Али хајде да сачекамо док не буде донет закон", рекао је Песков.

Руски посланик Константин Косачов, за кога Ројтерс наводи да је утицајни члан горњег дома руског парламента, написао је на Фејсбуку да би Русија требало да спреми "болан" одговор на нове санкције које САД намеравају да уведу Москви.  

"Судећи по једногласној одлуци Представничког дома о пакету санкција Русији, Ирану и Северној Кореји, неће бити пробоја у америчко-руским односима... Заправо, даље пропадање билатералне сарадње постаје неизбежно", навео је Косачов на Фејсбуку.

Москва види Вашингтон као извор опасности и делује сходно томе, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјапков, у коментару на гласање у Представничком дому Конгреса САД о предлогу закона којим се пооштравају санкције Русији, Ирану и Северној Кореји.

Како је Рјапков истакао, усвајање тог предлога закона је свестан избор непријатеља Русије у САД "који су прешли све границе и не знају за уздржаност у свом жару", преноси Тас.

"Зато ћемо наставити да данашњу Америку, Вашингтон, сматрамо извором опасности. То би требало да се схвати и да се предузму акције на избалансиран, разуман и миран начин", рекао је Рјапков. 

Рјапков је руској агенцији рекао и да акције САД види као потез ка уништењу изгледа за боље односе с Русијом, истакавши да је "ово што се догађа изван здравог разума". 

Представнички дом Америчког конгреса већином гласова изгласао је јуче додатне санкције Русији, Ирану и Севрној Кореји, упркос противљењу америчког председника Доналда Трампа.

Да би санкције биле уведене, мора да их усвоји и Сенат, пре него што закон потпише или на њега стави вето амерички председник, наводи британска новинска агенција.

Бела кућа је саопштила да Трамп још није одлучио да ли ће потписати закон.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи